VEDLIKEHOLD

For å gi ditt arbeids- og vernetøy et langt liv, er det viktig å vedlikeholde det med riktig vask og eventuelle reparasjoner. Dette er avgjørende også i et bærekraftperspektiv og ikke minst økonomisk fornuftig. Fakta er at det mest miljøvennlige produktet er det som aldri blir produsert. Livslengden til plagget påvirkes i alle stadier, fra plagget kjøpes inn til plagget er utslitt og kasseres.

 

KJØP

Når man skal investere i sikkerheten til de ansatte, er det først og fremst viktig å gi de ansatte beskyttelse i sitt arbeid basert på en risikoanalyse. Tranemo jobber ikke med et multinormkonsept, men utvikler hvert enkelt arbeids- og verneplagg med tekstiler og detaljer tilpasset de enkelte arbeidssituasjoner og risikoer. Dette for å kunne gi brukeren den beste beskyttelsen i sin arbeidssituasjon. Lang erfaring innen produktutvikling, med flammehemmende verneplagg som spesialitet, gjør at vi kan veilede deg til å finne den rette kolleksjonen og de rette plaggene. Når en risikoanalyse er foretatt, er det neste viktige steget å finne plagg som beskytter i henhold til risikoen og som i tillegg er komfortable å bruke. Dette slik at plaggene benyttes av alle, hver dag, hele tiden. Arbeids- og verneklærne er tilgjengelige i et stort antall lagerførte størrelser, slik at alle kan finne en størrelse som passer. Dette er av stor betydning for at rett beskyttelse skal oppnås. Vi produserer og lagerfører de fleste av våre bukser i 34 forskjellige størrelser.

BRUK

Sammen med alle sertifiserte verneplagg vi sender ut leverer vi med en brukerinstruksjon med beskrivelse av standarder, krav og tips om hvordan plagget skal benyttes og best tas vare på. Før du tar i bruk verneplagget, er det viktig å lese instruksjonene for å vite hva plagget gir beskyttelse mot og hvordan du benytter plagget. Verneplagget er merket på innsiden med informasjon om hvilke sertifiseringer plagget oppnår, men for å oppnå fullstendig beskyttelse er det ofte nødvendig med andre verneprodukter som for eksempel hansker og sko.

 

VASK

Når verneplagget har blitt skittent, er det på tide å levere det inn for vasking. Regelmessig og industriell vasking i henhold til instruksjonene som gis er av stor betydning for å sikre at de beskyttende funksjonene ikke blir forringet eller ødelagt. På grunn av varierende vaskeprosesser ved ulike industrielle vaskerier, anbefaler Tranemo at hvert bestemt type verneplagg testvaskes før det tas i bruk. Brukerinstruksjonen som følger med plagget gir generelle vaskeråd, mens spesifikke vaskeråd finnes på etiketten på innsiden av plagget.

 

TRANSFERREFLEKS

Påsydde reflekser kan føles stive og gi en ubehagelig følelse på strikkede plagg, som ofte er myke og elastiske. For å unngå dette bruker Tranemo utvalgte transferrefleks på alle slike plagg samt også på noen lettere vevde plagg, som for eksempel skjorter. Plaggene blir mer smidige og komfortable sammenlignet med bruk av påsydde reflekser.

For å opprettholde de reflekterende egenskapene på transferrefleks anbefaler Tranemo å vaske på maksimalt 60°C med en nøytral pH-verdi. Ikke bruk alkaliske vaskemidler med pH over 8, skyllemidler, blekemidler eller optiske blekemidler. Plagg med transferrefleks kan tørkes på heng, tørkes i tørketrommel med maksimalt 60°C eller i tørketunnel med maksimalt 100°C.

 

VEDLIKEHOLD OG REPARASJON

Etter vask må plagget inspiseres av en HMS-ansvarlig eller annet kvalifisert personell. Plagget må ikke brukes hvis det har skade som påvirker funksjon eller beskyttelse. Ved mindre skader som ikke påvirker plaggets beskyttende egenskaper, kan plagget repareres for å forlenge levetiden. Reparasjoner skal utføres med identiske tekstiler og i henhold til Tranemos reparasjonsinstruksjoner. Om nødvendig vil Tranemo kunne skaffe tilveie reparasjonssett og instruksjoner for å reparere verneplagget på riktig måte.

 

UTBYTTING - KASSERING

Når plagget er slitt, har vært utsatt for flamme eller sterk varme, kan plagget ha blitt svekket og bør derfor kasseres. Hvis plagget har blitt utsatt for kjemikalier som har trengt inn i tekstilen, kan dette påvirke plaggets beskyttende egenskaper og man bør vurdere om plagget fortsatt kan benyttes eller om det må kasseres.

Skötselråd