TRANEMO SKINSAFE™

Tranemo Skinsafe™ er et lag-på-lag system designet for å beskytte brukerens hud mot åpen flamme, hete og lysbue. Med individet i fokus og med hensyn til krevende arbeidssituasjoner har vi utviklet en effektiv kombinasjon av verneklær fra huden og utover. Ved bruk av flere tynne lag i stedet for et enkelt tykt lag oppnår brukeren en høyre beskyttelse med lavere vekt og bedre bevegelighet. Brukeren kan grunnet dette arbeide mer effektivt og i lengre tidsintervaller.

 

LAG-PÅ-LAG BESKYTTELSESSYSTEM

LAG 1 – SKIN PROTECTION

Ved en ulykke kan feil valg av undertøy gjøre at plagget antenner og smelter inn i huden. Det er derfor avgjørende å prioritere å benytte flammehemmende undertøy. Vårt flammehemmende undertøy har følgende fordeler:

 

  • Naturlig flammehemmende
  • Myke og komfortable
  • Antistatiske
  • Trekker ikke til seg dårlig lukt


LAG 2 – INSULATION

Et isolerende mellomlag bør brukes for å øke komforten om man arbeider i kalde miljøer. Mellomlaget etablerer en luftspalte som isolerer mot kulde i tillegg til at det øker beskyttelsen mot en lysbue/åpen flamme betraktelig.


LAG 3 – SHIELD

Ytterlagets primære funksjon er å gi beskyttelse. For at verneklærne skal brukes daglig er det avgjørende at de har optimal passform, høy komfort, bra bevegelsesfrihetet og gode lommeløsninger.


AIR GAP

Luftspalten som dannes mellom de ulike lagene har den enestående egenskapen at den isolerer ikke bare mot kulde, men den øker beskyttelsen betraktelig. Dette fordi en luftspalte har en dårlig ledningsevne skulle du bli utsatt for en lysbue/åpen flamme.

TRANEMO SKINSAFE™ SYSTEM

Ved bruk av flere lag med flammehemmende bekledning øker beskyttelsen betraktelig. Tranemo anbefaler bruk av to eller flere lag av flammehemmende bekledning for å holde deg varm og beskyttet. Tranemo vil fremover teste alle Skinsafe kombinasjonene på nytt i henhold til den nye testmetoden IEC 61482-1-1, som inkludert ELIM og de nye ATPV/EBT verdiene.

TO-LAGS-SYSTEM

Ved krevende arbeid innendørs kan Tranemo Skinsafe™ i to lag være nok for å oppnå tilstrekkelig beskyttelse. Plaggene i kombinasjonen er myke og lette og gir brukeren en god komfortabel situasjon til å jobbe effektivt gjennom hele arbeidsdagen.

Tranemo Skinsafe tvålagersystem

 

SHELL FR-SYSTEM

Benytt lag-på-lag systemet ved bruk av de naturlig flammehemmende skallplaggene. Flere lag både varmer, isolerer og øker den flammehemmende beskyttelsen. Skallplaggene har teipede sømmer og er vind- og vanntette i henhold til EN 343 samtidig som de opprettholder komforten og har meget gode pusteegenskaper.

Tranemo Skinsafe Shell system

 

CANTEX-SYSTEM

Cantex er utviklet for arbeid innenfor smelteverk og mot smeltet jern spesielt. Et tre-lags-system er vanlig og en sikker kombinasjon til dette miljøet og andre tunge industrier der brukeren har høy risiko for å utsettes for en lysbue og strålingsvarme.

Tranemo Skinsafe Cantex system

 

TERA TX-SYSTEM

Tera TX er vår absolutte bestselger når det kommer til energisektoren. Når Tera TX kombineres med ett eller flere lag av andre flammehemmende plagg, får brukeren et system som oppnår meget høy beskyttelse. Dette sammen med høy komfort og en kolleksjon som passer til arbeid under varierende intensitet og temperatur.

Tranemo Skinsafe Tera TX system

 

Tranemo Skinsafe Illustration