SVEIS

En sveiser som stadig utsettes for gnister fra metallarbeid trenger slitesterke verneklær der gnistene ikke fester seg hverken i tekstilen eller i lommene. Varmen og UV-strålingen som sveiseren eksponeres for kan også være farlig og derfor anbefales et Tranemo Skinsafe- system med et ventilert sveiseplagg som ytterplagg.

RISIKOANALYSE

  • Sveiseglør
  • Åpen flamme & hete
  • Varmepåkjenning

RISIKOVURDERING

Når du arbeider med tungsveis hele dagen behøver du plagg sertifisert ihht EN ISO 11611 klasse 2, som er det høyeste beskyttelses nivået, i kombinasjon med EN ISO 11612. Standarden styrer i stor grad designet av plagget da sveiseglør ikke skal sette seg fast eller havne i lommer. Verneklærne påvirkes av UV- og strålevarme som igjen kan gi brukeren heteslag. For å unngå dette har våre plagg ventilasjonsåpninger. For å isolere seg mot varmestrålingen og for å øke beskyttelsen anbefales det å bruke Tranemo Skinsafe system i 2 eller 3 lag.


Gnister fra sliping og kapping utgjør en tøff utfordring for tekstilen på grunn av store mengder med gnister. Tranemo utfører alltid sine egne tester med dette på våre våre flammehemmende tekstiler for å kunne anbefale det beste valget ved slikt arbeid.


Valg av beskyttelses plagg avhengig av prosess
Klasse 1Manuell sveising med små forekomster av smeltet metall og sveiseperler: Gassveising, TIG sveising, MIG sveising, Micro plasmasveising, Lodding, Punktsveising, Metallbue sveising (MMA, med rutile elektrode)
Klasse 2Manuell sveiseteknikk med tunge forekomster av smeltet metall og sveiseperler: Metallbue sveising (MMA - med basiske eller celluloseelektroder), Gassmetallbue sveising - MAG med høy strømstyrke, Buesveising med rørtråd, Meisling, Plasmaskjæring, Oksygenskjæring, Termisk sprøyting og Syreskjæring.
Valg av beskyttelses plagg avhenger at miljø
Klasse 1Håndtering av maskiner; Oksygenskjæringsmaskiner, Plasmaskjæremaskiner, Motstandssveising, Termisk sprøyting og Benkesveising.
Klasse 2Håndtering av maskiner; I et begrenset område sveising eller skjæring over hodet eller i liknende unaturlige stillinger.