SVEIS

Symbol EN ISO 11611

EN ISO 11611

Verneklær for bruk i sveising og beslektede prosesser

Denne standarden spesifiserer verneklær som brukes i sveisearbeid eller beslektede prosesser der det er risiko for at små dråper av smeltet metall fester seg til klærne, kort kontakt med åpen flamme, strålingsvarme fra sveisebue, elektrisk støt fra kort og uforvarende kontakt med elektriske ledere med spenning opp til ca. 100 V DC under normale sveiseforhold.


Denne standarden er inndelt i to forskjellige klasser med forskjellig risikonivå. Tekstilens funksjon ved sveising testes med 15 dråper (klasse 1) eller 25 dråper (klasse 2) med smeltet metall. Plaggets design er også en parameter i CE-merkingen for plagg til sveising. UV- og strålingsvarmen fra sveising utfordrer verneklærne og for å forhindre at brukeren blir påvirket har tekstilene godkjent i EN ISO 11611 klasse 2 ofte en tyngre vekt.

KlasseBeskrivelseAntall testede dråper*Strålingsvarme, RHTI24(Reaksjonstid, sekunder)Elektrisk motstand Ω
1Beskyttelse mot mindre risikofylte sveiseteknikker og situasjoner som forårsaker lavere nivåer av dråper av smeltet metall og strålingsvarme.15≥ 7> 105
2Beskyttelse mot mer risikofylte sveiseteknikker og situasjoner som forårsaker høyere nivåer av dråper av smeltet metall og strålingsvarme.25≥ 16> 105


De fleste av Tranemo sine flammehemmende tekstiler klarer minst klasse 1 i standarden. Sliping og kapping er de risikoer som utgjør den tøffeste utfordringen for tekstilen, ettersom ved sliping og kapping så drypper det alltid mer enn de 25 dråpene som testes i klasse 2. Tranemo utfører egne sveisetester og sliping/kapping tester på tekstilen kombinert med testing i samarbeid med kunder. Tranemo har forskjellige anbefalinger for ulike typer av sveising.

Image