Sertifisering

Alle verneklær fra Tranemo er CE-merket. CE-merkingen viser at et godkjent organ har typekontrollert disse plaggene ifølge PPE-forordningen (EU) 2016/425 og de nyeste europeiske (EN) standardene for verneklær som omfattes av forordningen. Hovedgrunnen for å bruke flammehemmende klær er å sikre seg mot at klærne tar fyr og/ eller begrense spredning av flammene slik at man får tid til å reagere og komme seg i sikkerhet ved en ulykke. Det finnes forskjellige sertifiseringer og symboler for forskjellige typer risiko, og Tranemo vil gjerne sørge for at du velger den riktige kombinasjonen i forhold til risikovurderingen.

 

PPE-Forordningen inneholder 3 kategorier.
Kategori I - lav risiko for personskader (f.eks. regnbeskyttelse EN 343)
Kategori II - risiko for personskader (f.eks. EN ISO 11612 A, B, C,
Varme og flammer)
Kategori III - høy risiko for personskader (f.eks. Lysbue IEC 61482-2,
smeltet metall EN ISO 11612 D, E).

 

Tranemo sine kategori III-plagg inngår i et kvalitets overvåkningssystem (Modul D i henhold til PPE-Forordningen) for å forsikre seg om at plaggene er sikre å bruke. De er merket med CE og nummeret fra organet som har typegodkjent våre kategori III-plagg. 

Alle plaggsertifikat med Declaration of Conformity finnes tilgjengelig på vår hjemmeside. Sertifikat i henhold til det gamle PPE-Direktivet gjelder til utløpsdato og er komplementert med Declarationof Conformity i henhold til den nye PPE-Forordningen. Tranemo kommer løpende til å oppdatere sertifiserte plagg i henhold til PPE-Forordningen.

CE-merket er inne i det beskyttende plagget og viser hvilke standarder det er godkjent for.
CE-merket er inne i det beskyttende plagget
FR-emblemet viser plaggets Arc-Rating og hvilke standarder det er sertifisert for.
FR-emblemet viser plaggets Arc-Rating og hvilke standarder det er sertifisert for.