Banner-Sustainability-Sustainable-product-development-Chemicals

MINDRE KJEMIKALIER

 

Vi bestreber oss på å sikre at våre verneklær ikke inneholder skadelige eller forbudte kjemikalier. Ved å signere Tranemo-godkjenningsdokumentet er leverandørene våre forpliktet til å overholde disse kravene og begrensningene. 

 

Bruk av kjemikalier er noen ganger nødvendig i vår produktutvikling. Vårt primære formål er å beskytte brukerne våre mot alvorlige flammerelaterte risikoer. I tillegg ønsker vi å gjøre det på en bærekraftig måte. Derfor må kjemikalier håndteres nøye for å sikre at våre produkter er trygge både for brukeren og for miljøet.

 

REACH

TRANEMO-produkter er laget av tekstiler og tilbehør som oppfyller kravene i REACH. REACH er en forskrift i EU om bruk av kjemikalier og forkortelsen står for: Registration, Evaluation, Authorisation and restriction of chemichals. ECHA er Det europeiske kjemikaliebyrået og i Sverige har det svenske kjemikaliebyrået hovedansvaret når det gjelder REACH-forskriften.

 

>> Klikk her for mer informasjon om REACH.

 

 

LISTE OVER BEGRENSEDE STOFFER (RSL)

For å sikre at produktene våre oppfyller alle REACH-krav, bruker vi en liste over kjemikalier med begrenset bruk (RSL) som alle våre leverandører må signere og overholde. Tranemo RSL inneholder også krav og grenseverdier i henhold til europeisk lov. I tillegg til REACH bruker vi RSL for å overholde alle gjeldende EU-forskrifter, for eksempel Persistent Organic Pollutants Regulation (POP) og Biocidal Products Regulation. Gjennom Tranemo RSL kan vi også sikre at våre leverandører følger regelverket nøye (SVHC).

 

OEKO-TEX®

I tillegg er de fleste av tekstilene og tilbehørene TRANEMO bruker, OEKO-TEX ® standard 100 klasse 2-sertifisert. OEKO-TEX ® er en uavhengig tredjepartssertifisering som innebærer kontroll av skadelige eller farlige kjemikalier. Ved å bruke Standard 100 fra OEKO-TEX® øker vi produktsikkerheten og reduserer risikoen for bruk av skadelige kjemikalier i våre OEKO-TEX® 100-sertifiserte plagg.

 

>> Klikk her for mer informasjon om Oeko-tex®

 

>> OEKO-TEX® Sertifikat

 

PFAS

Perfluoroalkylstoffer (PFAS) (Fluorkarboner) har lenge vært brukt i tekstilindustrien for å beskytte tekstiler mot fuktighet, fett og smuss. Imidlertid brytes disse stoffene ekstremt sakte ned i naturen og har derfor en negativ innvirkning på miljø og helse. Lanseringen av Cantex Weld Stretch, som er helt fluorokarbonfri, bringer oss nærmere vårt mål om gradvis utfasing av fluorkarboner fra våre produkter. Vi ser et enormt potensiale i den nyutviklede teknologien som eliminerer behandling med fluorokarbon uten å påvirke det generelle beskyttelsesnivået for arbeidsklær. Vi er nå en del av den svenske ideelle organisasjonen ChemSecs «Nei til PFAS»-bevegelse for å påvirke hvordan kjemikalielovgivningen innføres i praksis.

 

KJEMISK GRUPPE - THE SWEDISH CHEMICALS GROUP

Tranemo er medlem av Chemical Group drevet av RISE. Dette betyr at vi har tilgang til verdifull kunnskap i kjemiske og miljømessige spørsmål som hjelper oss i vårt arbeid med kjemikalier. I samarbeid med RISE oppdaterer vi vår RSL to ganger i året for å sikre at vi overholder gjeldende restriksjoner og lovgivning anbefalt av Chemicals Group.