LOGOMERKING

Mange bedrifter ønsker å merke arbeids- og verneklærne med egen logo. Tranemo leverer hvert år rundt 100 000 plagg merket med kundenes egen logo. Når man skal sette logo på flammehemmende plagg er det viktig å være klar over at plaggets sertifisering stiller krav til de ulike måtene å gjøre dette på. Gjøres dette feil kan det ha en negativ effekt på plaggenes beskyttende egenskaper. Transfertrykk, emblem eller brodering mindre enn 10 cm² behøver ikke å testes for flammehemmende egenskaper i henhold til standarden EN ISO 14116

 

TRANSFERTRYKK

Transfertrykk må testes og godkjennes innen det brukes på de flammehemmende plaggene. De transfermerkene som Tranemo produserer er testet og godkjente i henhold til EN ISO 14116 og EN 1149-5 når de trykkes på et flammehemmende plagg fra Tranemo. En tekstil med et transfertrykk holder på varmen lengre enn tekstil uten trykk når det utsettes for intens varme. Ut fra et sikkerhetsperspektiv bør derfor ikke store heldekkende transfertrykk brukes. Den beste løsningen er om trykket plasseres på lommeklaffer eller lignende slik at du har et underliggende lag med tekstil for beskyttelse av huden din. Tranemo i Norge benytter Avery Dennison NTP til produksjon av transfermerker. De produserer en allroundtransfer som kan benyttes på de fleste tekstiler og ved trykk på Tranemos flammehemmende tekstiler oppfyller transfermerkene EN ISO 11612:2008. Et transfertrykk holder lengre på varmen enn tekstilen når det eksponeres for høy varme. På grunn av beskyttelsen bør derfor ikke store heldekkende transfermerker benyttes på flammehemmende plagg. Det beste stedet å sette et transfermerke er der det finnes flere lag med tekstil, for eksempel på utvendige lommer. Transfertrykket har 99 % dekningsgrad på mørke plagg og kan både vaskes i 60 grader og tørketromles i lave temperaturer. (Plagget skal vaskes og tørkes med innsiden ut).  

EMBLEM

Emblem som skal påmonteres et flammehemmende plagg må være produsert i flammehemmende tekstil. Standarden EN 1149-5 krever at emblemet har en permanent montering.

BRODERING

Skal et flammehemmende plagg broderes må flammehemmende broderingstråd benyttes.

LOGOMERKING PÅ SYNBARHETSPLAGG

Synbarhetsplagg sertifisert i henhold til EN ISO 20471 har alltid et minstekrav på en overflate av fluoriserende tekstil. Avhengig av hvor stor overflaten er med fluoriserende tekstil, sertifiseres plagget i ulike synbarhetsklasser (1-3). For ikke å påvirke den fluoriserende overflaten negativt, bør logomerket settes på kontrastfargen eller være forholdsvis liten. Tranemo anbefaler ikke logomerker på den fluoriserende delen på bukser. Det samme anbefales på overdeler med forholdsvis liten fluoriserende overflate (for eksempel kortermede plagg, plagg i damestørrelser eller plagg med lite fluoriserende tekstil).
Ta gjerne kontakt med Tranemo for å få hjelp med å beregne overflaten av fluoriserende tekstil på et spesifikt Tranemo-plagg og hvilke begrensninger som foreligger med hensyn til montering av egen logo.

KRAV PÅ MERKING I HENHOLD TIL EN-STANDARDER

StandardTransfertrykkBroderingEmblem
EN ISO 11612
IEC 61482-2
EN 61482-2

EN ISO 11611
EN 13034 Type PB [6]
Transfertrykket må være godkjent i henhold til EN ISO 14116 Index 3. Bør settes på der det er flere lag med tekstil. Unngå transfertrykk som dekker store overflater av tekstilen.Broderingstråden må være godkjent i henhold til EN ISO 14116 Index 3. Bør broderes der det finnes flere lag med tekstil.Tekstilen på baksiden på emblemet må være godkjent i henhold til EN ISO 14116 Index 3.
EN 1149-5 Transfertrykk bredere enn 5 cm, med større overflate enn 100 cm² och en tykkelse på mer enn 2 mm må testes i henhold til EN 1149-5.Brodering bredere enn 5cm, med større overflate enn 100 cm² og en tykkelse på mer enn 2 mm må testes i henhold til EN 1149-5.Emblem bredere enn 5 cm, med større overflate enn 100 cm² og en tykkelse på mer enn 2 mm må testes i henhold til EN 1149-5 og festes permanent på plagget.
EN ISO 20471Maximal størrelse avhenger av plaggets fluoriserende overflate.Maximal størrelse avhenger av plaggets fluoriserende overflate.Maximal størrelse avhenger av plaggets fluoriserende overflate.
Transfertryck Tranemo