Tranemo med verdens første inherente flammehemmende kolleksjon uten flurkarbon og med beskyttelse mot kjemikalier

Image
Max Larsson
Nieke Sarink Tranemo

Tranemo lanserer Cantex Weld Stretch (WS), verdens første inherente flammehemmende kolleksjon med beskyttelse mot kjemikalier i henhold til EN 13034, og som i tillegg er helt uten fluorokarbon. Kolleksjonen oppfyller det høyeste beskyttelsesnivået mot sprut av smeltet metall og består kravene til tung sveising i henhold til EN ISO 11611 klasse 2 med god margin. Cantex WS med stretch i tekstilen tilbyr et helt nytt nivå av komfort til arbeid i tunge industrianlegg, hvor det er fare for sprut eller gnister fra varmt metall.


Siden starten i 1934 har Tranemo hatt stort fokus på bærekraft og utviklet verneklær som varer lenge. Lanseringen av Cantex WS med fluorkarbonfri behandling er nok en viktig milepæl for Tranemo på veien mot en mer innovativ og bærekraftig produktutvikling.


- Dette er et skritt i riktig retning med nye muligheter for oss. I flere år har vi jobbet aktivt med å finne et fluorkarbonfritt alternativ som samtidig oppfyller våre høye sikkerhets- og miljøkrav. Cantex WS er et resultat av dette arbeidet som vi stolt kan presentere i dag, sier Max Larsson, administrerende direktør i Tranemo Gruppen.


Gjennombruddet Cantex WS er en ny generasjon inherent flammehemmende Cantex-plagg for metallurgiindustrien. Med Cantex WS kombinerer Tranemo avansert materialteknologi, helt fri for fluorokarboner, med egenskaper som har blitt synonymt med Tranemo – overlegen beskyttelse for brukeren og lang levetid.


- Det handler mer om evolusjon enn revolusjon. I den nye Cantex WS-kolleksjonen har vi videreutviklet og forbedret mange viktige funksjoner for brukeren. Samtidig har vi maksimert miljøgevinsten. Med Cantex WS nærmer vi oss vår ambisjon om å redusere bruken av PFAS-stoffer i produktene våre, sier Max Larsson.

Perfluorerte stoffer (PFASs) har lenge blitt brukt i tekstilindustrien for å skape ønskede beskyttelsesegenskaper mot fukt, fett og smuss på tekstiler. Disse stoffene er lite nedbrytbare og har dermed negative miljø- og helseeffekter.

Tranemo ser et stort potensial i den nyutviklede teknologien som muliggjør fluorkarbonfrie behandlinger uten å påvirke det generelle beskyttelsesnivået i plaggene. Dette gjør kolleksjonen til et banebrytende innovasjonsinitiativ og noe helt unikt på markedet.

- Så langt har vi gjennomført alle nødvendige tester med svært lovende testresultater. Neste trinnet er å følge opp hvordan kolleksjonen fungerer i praktisk bruk. For oss vil det gi oss de rette forutsetningene for implementering av teknikken i våre øvrige produkter, sier Max Larsson.

I tillegg til de positive miljøegenskapene har Cantex WS også mange andre fordeler. Slitestyrken, komforten og synligheten til plaggene er betydelig forbedret sammenlignet med forrige generasjon Cantex. Cantex WS har også en høy Arc Rating-verdi og kjemisk beskyttelse mot syrer og baser i henhold til EN 13034.

- Ved å lansere Cantex WS tar vi vårt bærekraftsarbeid til neste nivå. Det føles inspirerende å komme med innovative løsninger som er positive for miljøet uten at det går på bekostning av beskyttelsen for brukeren. Med Cantex WS kan vi se frem til vårt mål om gradvis utfasing av fluorkarboner i produktene våre," sier Nieke Sarink, Bærekraftansvarlig hos Tranemo.