Snart et tiår hos Tranemo - Regionsjef Espen om rekordomsetning i 2020

Snart et tiår hos Tranemo - Regionsjef Espen om rekordomsetning i 2020

 Han er den av regionsjefene til Tranemo som har lengst ansiennitet i selskapet. Første mars i år er det nemlig åtte år siden Espen Mehren hadde sin første arbeidsdag hos verneklær produsenten, og det har vært åtte flotte år, ifølge regionsjefen som har ansvaret for Rogaland, Agder, deler av Viken, Vestfold og Telemark.

 

Omfangsrikt distrikt

Med kontor i Porsgrunn har Mehren kjøreavstand til hele sitt omfangsrike distrikt, som frem til årsskiftet også inkluderte Haugaland og gamle Østfold fylke.

- Heldigvis har jeg fått ansvaret for den flate delen av landet, og nå har veiene fått så god standard, at det er greie dagsturer over hele regionen. Det har blitt en del mil opp gjennom årene. I denne jobben er det absolutt en fordel å trives bak rattet, ler Mehren, og forteller at det bare er når han skal til Stavanger-området at han pleier å overnatte.

- Det er stas å bo på hotell, men etter et par måneder finner en ut at det er mye bedre å komme hjem og sove i sin egen seng.

 

Blitt gode på Teams

I normale tider er han ute hos sluttbrukere eller forhandlere fire dager i uken. Det siste året har imidlertid vært alt annet enn normalt.

- Vi visste jo ikke hva vi gikk til da koronaen brøt ut for alvor i fjor vår. Det var mye usikkerhet den første tiden, og selv ble jeg permittert de fire første ukene etter nedstengningen. Men heldigvis gikk vi klar av de verste konsekvensene. Veldig klar, faktisk. Vi har mange store og samfunnskritiske kunder, ikke minst innen kraftindustrien, så selv om vi ikke kunne reise rundt og følge opp kundene slik vi pleier, så gikk det overraskende bra for oss på alle måter. Vi har til og med blitt ganske gode på Teams, og selv om mange av oss savner den direkte kontakten med mennesker, er jo dette en usedvanlig effektiv og kostnadseffektiv måte å kommunisere på, sier regionsjefen, som likevel krysser fingrene for at koronapandemien snart er over.

 

Godt rykte og markedsledende produkter

Mehren har opplevd en jevn vekst i alle de åtte årene hos Tranemo, men de siste fire, fem årene har det virkelig tatt av. Regionsjefen tror at det er det gode ryktet og de markedsledende produktene til produsenten av vernebekledning som gjør at kundeporteføljen vokser stadig raskere.

- Det er stor etterspørsel etter flammehemmende verneklær, ikke minst innen kraftverksbransjen. Der ligger vi flere hestehoder foran. Og vi får mye igjen for den store satsingen vår på vernebekledning for kvinner. Unisex fungerer dårlig for damer, og det blir stadig flere som etterspør slike produkter. Vi kan tilby komfortable og velfungerende verneutstyr fra topp til tå og innenfra og ut i alle damestørrelser, og det kommer vi til å selge enda mer av i årene som kommer.