Endelig er Rock Fall vernefottøy i Norge!

Endelig er Rock Fall vernefottøy i Norge!

  Familiebedriften ble grunnlagt av Stephen Noon i 1997, og Rock Fall driftes i dag av sønnene Richard og Matthew Noon. Deres tilpasningsdyktighet og markedstilpassede produkter har gjort Rock Fall anerkjent også internasjonalt, og bedriften har vunnet flere priser. Nå lanserer Tranemo Workwear et mindre sortiment elektrisk isolerende (EH- Electrical Hazard) vernefottøy fra Rock Fall og vi har tatt en prat med direktør Matthew Noon om samarbeidet med Tranemo Workwear i Norge og deres satsning på EH vernefottøy.

 

Strengere krav skaper nye markedsbehov

Det blir stadig strengere krav til lysbuebeskyttelse innenfor industrisektoren. Rock Fall har derfor tatt en av sine EH-modeller gjennom testmetodene IEC 61482-1-1: 2019, som har oppnådd 109,4 kcal/cm2. Disse verdiene overstiger kapasiteten til testlaboratoriene, noe som aldri har skjedd før. Dette vitner om at verneskoen har en meget god lysbuebeskyttelse.

 

«Dette gjør at kunden kan ha tillit til produktets beskyttelsesevne, ved at kunden ser de faktiske resultater og hvilken påkjenning verneskoen tåler. Denne modellen er også tilgjengelig gjennom Tranemo Workwear AS, og er et perfekt supplement til de lysbuegodkjente verneplaggene deres,» forteller Matthew Noon.

 

En markedsekspert med lang historie og erfaring

Selv om Rock Fall stadig lanserer nye produkter for å følge kravene, behovene og trendene i markedet, kan de stolt se tilbake på mange års i drift og en trygghet i at de tar de riktige valgene. Dette kommer klart frem når man ser at kunder fortsetter å velge nettopp Rock Fall som sin leverandør av vernesko.

  

«Det var først i 1997 vi begynte å selge vernesko under varemerket Rock Fall. Før dette var det motefottøy som ble produsert under merkenavnet. Da vi så utviklingen i markedet bestemte vi oss for å endre tilnærmingen vår ved å begynne å designe og importere vernesko i stedet og det har vi gjort siden,» sier Matthew Noon.

 

Rock Fall jobbet med Western Power Distribution (WPD), som er størst på sitt område i Storbritannia når det kommer til utvikling av EH-produkter. Etter hvert innså WPD at arbeiderne deres kunne bli utsatt for en betydelig risiko i det daglige arbeidet deres og gjennom å utstyre arbeiderne deres med sko i henhold til EN og ASTM EH-standarder fikk arbeiderne 18 000 kV beskyttelse. Ettersom utvikling og produksjon av slikt vernefottøy innebar en god del forskning, utvikling og investeringer, valgte flere andre leverandører av vernefottøy å avslå tilbudet. Dette var imidlertid en utfordring Rock Fall tok på strak arm.

 

«Som selskap er vi stolte av innovasjon og utvikling av avansert verneutstyr for kundene våre. Vi er også åpne for å utvikle vernesko som ikke er tilgjengelige i dagens marked i samråd med sluttbrukere, og tar deres arbeidsmiljø på høyeste alvor» sier Matthew Noon.

 Rock Fall

Tilpasningsevne har gitt prisvinnende produkter

Rock Fall er opptatt av å kontinuerlig tilby produkter i tråd med behovene de ser på markedet, og eieren selv mener at sikkerhet burde være en prioritet for alle bedrifter som opererer på det dette markedet.

 

«I selskapet vårt har vi et ordtak som beskriver vår holdning til det å forbedre beskyttelsen, og det er ‘hvorfor ikke?’ Hvis det er et produkt på markedet som gir bedre beskyttelse for arbeidere enn det som brukes i dag, hvorfor ikke ta det i bruk? Hvis en HMS-ansvarlig kan tilby sine ansatte sko som gir bedre beskyttelse, og som utgjør forskjellen mellom å reise hjem etter jobb eller ikke, hvorfor ikke ta det i bruk? Vi har et produktutvalg av EH-produkter som kan øke beskyttelsen for disse arbeiderne i Norge, så hvorfor ikke ta dem i bruk?» spør Matthew Noon.

 

Dette tankesettet har ledet til at bedriften har vunnet flere priser for sine produkter innenfor vernesko, noe de selv er veldig stolte av. Tilpasningsdyktighet og produkter av høy kvalitet er noe Rock Fall vi satse stort på fremover, og med dagens utvikling vil særlig EH-vernesko bli viktig.

 

Flertallet av både norske og britiske næringer vil i fremtiden kreve økt EH-beskyttelse utover dagens standard, noe Matthew Noon som er medlem av PEL/078 komiteen som jobber mot en IEC Electrical Hazard standard for vernefottøy.

 

«Dette er veldig spennende, og akkurat det som trengs innenfor vernesko industrien for å øke beskyttelsen for brukerne våre,» sier Matthew Noon. «Planene våre fremover er å øke EH-produktutvalget. Markedet innenfor eksempelvis elektriske biler vokser, noe som betyr at forespørselen etter mer fleksible EH-modeller vil øke. Vi kommer til å drive frem EH-standarden ved å lære sluttbrukere om beskyttelsen EH-vernesko kan tilby dem.»