stian

Stian Smidt Aarbakke

Regionsjef

Salgsansvarlig Vest

45958696

[email protected]

I oktober 2020 kom det en ny fyr inn i Tranemos vestlandske ganger. Eller det vil si, han fikk ikke komme helt inn akkurat da. Som resten av oss måtte han pent holde seg hjemme og starte sin karriere hos oss på hjemmekontor, men heldigvis er ikke Stian Smidt Aarbakke av den lettskremte typen, så han fant fort sin plass i selskapet for det.

Og etter at han tok skrittet ut av hjemmekontoret og begynte på sin ferd rundt i hele distriktet har stemningen bare steget!

Livets hardeste salgsskole

Stian startet sin salgskarriere i det som muligens er det aller hardeste salgsyrket du kan ha. Han solgte alarmer for Verisure – til privatmarkedet. De fleste av oss har jo vært der at vi litt undrende åpner døra etter ringeklokkens liflige spill en ganske så travel ettermiddag eller kveld, og der står det en ukjent person med blidt oppsyn og ett eller annet å selge. «Hver eneste ettermiddag og kveld var jeg ute og ringte på dører og i løpet av sekunder måtte jeg klare å lese den som åpnet opp og møtte blikket mitt. Man har rett og slett et utrolig lite vindu til å finne en vei inn!»

Stian legger ikke skjul på at årene i Verisure har vært en hard, men også utrolig god skole. «Man lærer jo enormt mye, både om salg og om seg selv! Og så blir man jo vant til å få mye nei da…»

Og den lærdommen har han tatt med seg videre.

Produktveileder

I Tranemo opplever Stian at han skaper verdi for kundene sine. «Når vi får en forespørsel tar vi oss god tid til å forstå kundens behov. Hva trenger man å sikre seg mot? Hvilken løsning er den beste for denne arbeidsplassen? På mange måter opplever jeg at vi jobber vel så mye som produktveiledere som selger.»

Stian er også helt klar på det ansvaret som hviler i jobben han gjør nå. «Dersom vi ikke treffer i vår analyse av sikkerhetsbehovet, så kan produktrådgivningen vår i verste fall få fatale konsekvenser!» Og nettopp derfor bruker han og de andre selgerne i Tranemo mye tid på å bli kjent med hver enkelt kunde. I det store og det hele bidrar det til å skape tryggere arbeidsplasser over hele landet.

Bærekraftig fokus

Etter snart tre år i Tranemo er Stian ganske tydelig på at norske bedrifter er villige til å strekke seg ganske langt over minstekravene for å sikre sine ansatte. «I tillegg ser vi at det stilles krav til bærekraft i økende grad. Og da er ikke bare det rent miljøskadelige bærekraftparameteret som dukker opp, men også aspekter som plaggets levetid og muligheter for å reparere ting som kan gå i stykker.»

Og her har Stian en sterk satsing han kan lene seg på. «Det at vi tar så tydelig grep på disse tingene i vår utvikling og produksjon gir meg jo en svært stor trygghet i jobben min. Jeg vet at jeg kan gå god for disse plaggene og jeg vet at det jobbes kontinuerlig for å utvikle enda bedre ting for fremtiden også!»

I dag er det stort sett de store bedriftene som kommer med klare krav til bærekraft, men også de mindre ser verdien av dette; «Når et plagg har en tydelig lang levetid og i tillegg lar seg reparere, kan man redusere innkjøpene over år – og kanskje også det antallet man trenger ved første kjøp. På sikt skal alltid bærekraft lønne seg, og det tror jeg flere og flere ser nå!»

Og Stians plan, på sikt, er å fortsette å finne gode løsninger for eksisterende og nye kunder på Vestlandet. «Jeg har funnet et sted jeg vil være. Jeg opplever at den typen bekledning vi selger har et stort markedspotensiale, så jeg gleder meg til å fortsette jobben med å bidra med videre utvikling av både meg og organisasjonen i mange år fremover!»

Vi gleder oss!