Med fokus på fag – og kvalitet!

Tess

Å selge verneutstyr og klær handler ikke bare om å finne et greit produkt som passer kunden der og da. Det handler like mye om sikkerhet og passform og i verste fall om liv og død. Og siden de færreste av oss liker å legge livene våre i hendene på amatører, så er det godt å vite at flere og flere tar fagbrev i salg og service – og noen gjør det til og med fokus på flammehemmende klær fra Tranemo Workwear!

Fagbrev med Tranemo på laget

Anita Bilstad er kundeveileder hos TESS Steinkjer og en av de mange som etter hvert tar yrket et hakk lengre og investerer i et fagbrev på Salg og service. «Det er flere hos oss i TESS som har tatt dette, og da er det jo naturlig for de fleste å velge et hovedprodukt fra en leverandør man kjenner godt og har jobba med lenge.» For Tranemo er det en klar fordel at forhandlerleddene legger vekt på høy kompetanse. På mange måter er det med på å styrke både forhandleren og merkevarene de selger, noe som er helt i tråd med Anitas tanker rundt sin rolle som kundeveileder.

Anita valgte å jobbe med flammehemmende bekledning fra Tranemo da hun skulle ta sitt fagbrev. «Jeg ville veldig gjerne jobbe med noe jeg er virkelig opptatt av, noe jeg vet gjør en forskjell! I tillegg var det viktig for meg at jeg jobbet med et produkt jeg kjenner godt og har god relasjon til.» Valget falt derfor på flammehemmende skalljakke og bukse fra Tranemo som Anita allerede har solgt i noen år. «Oppgaven jeg fikk var at å lage en kampanje som skulle øke omsetninga i en periode det ikke gikk så bra for TESS.» Og gjennom planlegging, produktvalg, butikkuttrykk med utstilling, fiktive Facebook-annonser og DM på mail presenterte hun en helhetlig salgskampanje som stod til aller beste karakter!

Et naturlig valg

TESS har solgt produkter fra Tranemo i mange år og det tette samarbeidet mellom de to bedriftene har vært på plass helt siden oppstarten til Tranemo i Norge i 2007. «TESS er på mange måter unike med mange avdelinger spredd utover hele landet og medarbeidere med stor kompetanse på arbeidsklær og vernesko!» forteller Pål Branderud, administrerende direktør i Tranemo. «Dette gjør TESS til en trygg og god samarbeidspartner for oss og vi ser at vi sammen lykkes gang på gang ved å finne de beste totalløsningene for kunden.»

Som en tradisjonell faghandel har TESS kunder som går akkurat dit fordi de vet at der får de produkter av høy kvalitet, solgt av mennesker som vet hva de jobber med. «Jeg opplever ikke meg selv som en stereotyp selger, men mer som en selger som jobber med produkter som jeg kan stå 100% inne for.» Anita forteller om et svært tett samarbeid med Pål Branderud og de andre hos Tranemo, og hva det har betydd for henne; «Jeg kjenner meg utrolig trygg på produktene fra Tranemo og vet at når vi finner rett produkt til kundene våre, så er de trygge i arbeidshverdagen samtidig som klærne har svært god passform og de aller beste egenskapene fra moderne tekstilteknologi.»

Anita er særlig opptatt av det arbeidet Tranemo har gjort for å levere ordentlig godt arbeidstøy til kvinner. «Ikke bare har de nå kommet med flammehemmende utstyr til gravide kvinner som tillater at man kan stå lengre i yrket sitt gjennom et svangerskap, men de har også kommet med flammehemmende undertøy og varmelag som superundertøy. Dette er rett og slett en revolusjon i bransjen, men det er ingen overraskelse at det er Tranemo som sitter i førersetet i dette arbeidet. På mange måter ligger de et hestehode foran de aller fleste hva gjelder både kvalitet og funksjon!»

Og Pål er ikke i tvil om at Anita fortjente både fagbrev og strålende karakterer; «Vi hjalp Anita med utforming av plakater og markedsføringsmateriale, foruten dette så hadde Anita full kontroll på alt. Det er også slik vi kjenner Anita, som en som virkelig har kontroll og klarer å finne de rette løsningene i alle situasjoner. Vi er alle her på Tranemo stolte over at det var nettopp våre produkter Anita valgte å benytte i denne oppgaven!»

Til syvende og sist er det en vi ikke har nevnt så mye som tjener aller mest på at Anita og flere med henne tar fagbrev og at bedrifter som Tranemo fokuserer så mye på opplæring og tette samarbeid; kunden!

Og det er den vi er her for.